Het Huis

Het Huis

Thuis De Amstel wordt gebouwd in de wijk De Amstel in Waalwijk aan de Drogerij 55. Het complete huis bestaat uit 14 huurappartementen, een gezamenlijke woonkamer en daar aansluitend een gezellige (afgesloten)tuin. Met Thuis De Amstel willen we een fijne, veilige en herkenbare omgeving creëren waar de jongvolwassen bewoners met een verstandelijke beperking zich thuis kunnen voelen. Zodra de bewoners terug komen van hun werk of dagbesteding is er zorg en begeleiding, dag en nacht.

Ieder zijn/haar eigen stekkie

Iedere bewoner huurt zijn of haar appartement direct van wooncorporatie Casade. Het ruime appartement is zo’n 50 m2 groot en is een plek waar diegene echt zijn/haar eigen stekkie van kan maken. Dit appartement heeft een woonkamer met keuken, ruime slaapkamer, badkamer met toilet, een bergruimte en een eigen balkon.

Samenkomen in gedeelde ruimtes

In de gezamenlijke woonkamer en tuin kunnen de bewoners met elkaar eten en drinken, elkaar ontmoeten en samen recreëren. Bijvoorbeeld boodschappen doen, spelletjes spelen, meehelpen met koken, de afwas doen, tv kijken en andere georganiseerde gezamenlijke activiteiten. Het is een plek waar de bewoners samen komen met gelijkgestemden die dezelfde behoeften hebben als zijzelf. Natuurlijk alleen als zij dit willen. Het is een plek waar samen geleefd wordt en waar iedereen toch zichzelf kan zijn.

https://www.casade.nl/thuisdeamstel/